TRAVNI TEPIH S TRAVNIMI SEMENI 1742 WATER LESS (rola=10m2)

35,01 €
27,99 € (2,80 €/m2)

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 27,99 €

Turfquick biorazgradljivi tekstil s travnimi semeni pakiranje: 10m2

• Hitra postavitev

• Relativno trpežna in vzdržljiva

• Profesionalna trava

  • Blagovna znamka:
    TURFQUICK
  • Koda:
    1742_10
  • Zaloga:
    Na zalogi

Opis

TURFquick Water Less potrebuje manj namakanja, saj vsebuje trave z globokimi koreninami. To je tudi razlog za njeno visoko toleranco na sušo in zato ostane zelena v daljših sušnih obdobjih. Je trpežna in gosta ter si dobro opomore po obrabi in poškodbah.

Za najboljši rezultat: Biorazgradljivi semenski tekstil s travnimi semeni položite na pripravljeno površino, ko je temperatura tal najmanj 14 stopinj Celzija. Če želite obogatiti svojo zemljo, lahko dodate 15 cm prsti, preden položite semenski tekstil. Zalijte pripravljeno površino en dan pred namestitvijo semenskega tekstila.  Ko položite semenski tekstil, razprostrite tanko plast (0,5-1 cm) zemlje čez semenski tekstil in jo temeljito zalijte. Prosimo, ne prekrivajte z več kot 1 cm prsti. Semenski tekstil zalivajte, da bo proces rasti hitrejši in bolj zdrav. Semenski tekstil se ne sme izsušiti. Pričakujte, da boste prve 3 tedne zalivali nekajkrat na dan. Ne zalivajte preveč vsakič mora biti zemlja vlažna le nekaj centimetrov (3-5 cm). Kosimo prvič, ko trava zraste 7-9 cm. Prvič ne odrežite krajše od 4 cm. Po približno 2 mesecih se tkanina začne razgrajevati. Za dodatna vprašanja se obrnite na: info@robniki.si

Sestava:
100% naravna celuloza že vsebuje cca.  5% gnojila NKP 16-23-10+3Mg0
Sestava semenskih mešanic
Festuca arundinacea. (trstikasta bilnica)...........80%
Poa Pratensis (travniška latovka)......................10%
Lolium perenne (trpežna ljuljka).......................10%

Količina semen: 32g/m2
Teža za 10m2: 1,2 kg

Spremembe zmesi: Občasno lahko pride do pomanjkanja nekaterih sort skozi celotno sezono. Zato si pridržujemo pravico do zamenjave sort, ki niso na voljo, z ustrezno alternativo. Vsaka sprememba mešanice bo jasno prikazana na etiketi vrečke.

 

Priporočljiva namestitev korak za korakom

1 Odstranite obstoječo vegetacijo: Brez plevela, mahu ali drugih ostankov

2 Priprava: Tla izravnajte in zrahljajte ter čim bolj zdrobite (brez velikih kep) zgornji sloj zemlje.

3 Zalivanje: Zalijte dan, preden boste namestili biorazgradljivi tekstil s semeni trave. Po tem je treba trato zalivati vsak dan do ukoreninjenja.

4 Polaganje: Razprostite, prilagodite- reže se z navadnimi škarjami

5 Pokrijte z nekaj zemlje! Malo prekrijemo z zemljo med 0,5 do 1 cm največ, da se hranila bolje vežejo in da zemlja lažje zadržuje vlago. Za najhitrejšo »prijemanje« zalivajte vsak dan malo, dokler trava ne vzklije in začne rasti. Traja približno tri tedne.

https://robniki.si/img/images/3.jpg   https://robniki.si/img/images/4.jpg   https://robniki.si/img/images/5.jpg

6 Dnevno zalivajte! Zdaj morajo biti semena in zemlja vlažni 3-4 tedne, da semena vzklijejo in se ukoreninijo. Nato morate zaliti zjutraj in zvečer. Semena Trava potrebuje vlago za kalitev. Korenine odmrejo, če se posušijo, potem ko so začele kaliti, vendar še niso imele časa, da bi dobile korenine.

Pričakujte, da boste prve 3 tedne zalivali nekajkrat na dan. Ne zalivajte preveč vsakič, tla morajo biti vlažna le nekaj centimetrov (3-5 cm).

                         https://robniki.si/img/images/6.jpg   https://robniki.si/img/images/7%281%29.jpg


Specifikacija


Turfquick biorazgradljivi tekstil s travnimi semeni pakiranje: 10m2

• Hitra postavitev

• Relativno trpežna in vzdržljiva

Količina semen: 32g/m2
Teža za 10m2: 1,2 kg

Naj izdelki

Zasebnost